Domov | Arhiv | Vzletišča | Galerija | Povezave

Članki  

Eolove pocitnice v Franciji

 

 

Se dober mesec je do klubske odprave v Verdon, zato se enkrat vabljeni vsi zainteresirani, da se prijavite. Trenutno nas je 13 stoprocentnih, se vsaj enkrat toliko pa se jih se odloca.

Nekaj informacij.

Kdaj in kako: odhod zvecer v petek 11.7.08, nazaj pridemo naslednjo soboto. Vzeti je treba 5 dni dopusta. Peljemo se z osebnimi avti (koliko jih bo pac potrebno), opcija je tudi kombi (po zelji). Med potjo bomo veckrat pocivali, za volanom se bomo menjali.

Kam: Verdon velja za najlepsi evropski kanjon. Nahaja se cca 70km SZ od Cannesa, v blizini mesteca Castellane. Visoki hribi, odlicne moznosti za prelete, pa tudi za manj zahtevno letenje nad fantasticno pokrajino. Pristanek na plazi ob turkiznem jezeru, kjer se bomo kopali, vozili s colni, itd. Voda ni mrzla in je ravno prava za kopanje.

Nastanitev: prebivali bomo v kampu blizu jezera. Kamp je dobro urejen, elektrika, cisti sanitariji, restavracija, dostop do interneta,... V bliznjem mestecu (5 min hoje) so za bolj zahtevne na voljo tudi apartmaji. Hrano si bomo vecinoma pripravljali sami (kupovali pa v trgovini).

Kaj bomo poceli: seveda letenje. Pa kopanje - ob verdonskem jezeru je kot na morju. Kajaki, treking, rafting, kanjoning. Sposodimo si colne in ves dan raziskujemo kanjon. In seveda plezanje. Tu je raj za skalno plezanje in vsak bo lahko poskusil po lastnih zmoznostih in pod nadzorom izkusenega instruktorja Alexa. Pohodnistvo. Raziskovanje kilometerskih podzemnih rovov. Ali pa kratkomalo lezanje na plazi ali lenarjenje v fantasticnem naravnem ambientu. Dolgcas ne bo ne pilotom ne spremljevalcem/kam.

Stroski: kamp cca 50 EUR za vse dni, prevozi cca 40 EUR po osebi (tu je vsteto polovicno kritje prevoza iz klubske blagajne). Vse skupaj torej izredno poceni. Dodatni stroski so se hrana (a to je isti strosek kot ce bi bil doma), ter mogoce sposoja colnov, ipd.

Dodatne informacije in prijave 040 426 002 (aljosa), 040 836 271 (alex).

http://www.provenceweb.fr/e/groupes/verdon/pays.htm
http://www.beyond.fr/sites/verdon.html

aljosa

 

© 2005 - 2010 JPK Eol Celje - info@bogvetra.com